Nieuws

Advocaat van slachtoffer gaat in op Promes-nieuws: 'Kan nooit meer Rusland uit'

Advocaat van slachtoffer gaat in op Promes-nieuws: 'Kan nooit meer Rusland uit'

11-12-2022 18:19

Het nieuws dat Quincy Promes zich in Rusland wil laten naturaliseren om een straf in Nederland te ontlopen, heeft het slachtoffer van de steekpartij inmiddels bereikt. De neef van Promes, het slachtoffer, is 'verbolgen' over het nieuws.

Yehudi Moszkowicz is de advocaat van de neef en laat zich uit over het nieuws in De Telegraaf. "Het is zo dat Rusland geen onderdanen uitlevert. Dus in die zin een ’slimme zet’ van hem", stelt de advocaat. Naast de poging tot moord wordt Promes ook verdacht van betrokkenheid in een grootschalige drugshandel. 

Voor Promes hangen ook grote consequenties aan een dergelijke zet van naturalisatie, benadrukt Moszkowicz. "Maar dat houdt niet in dat de zaak in Nederland tegen hem niet doorgaat. Hij zal gewoon vervolgd en ik denk ook veroordeeld worden. In het laatste geval zal hij nooit meer Rusland uit kunnen. Want als hij voet op andere bodem zet zal hij op een aanhoudingsverzoek van Nederland worden aangehouden en alsnog door dat land worden uitgeleverd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!