Nieuws

Blessurevrees bij Marokko: 'Meedoen Ziyech tegen Frankrijk is onzeker'

Blessurevrees bij Marokko: 'Meedoen Ziyech tegen Frankrijk is onzeker'

11-12-2022 16:49

Hakim Ziyech moest zaterdag tijdens Marokko-Portugal (1-0) het veld geblesseerd verlaten. Het is allesbehalve zeker dat de technicus tegen Frankrijk in actie kan komen.

Marokko speelt komende woensdag om 20.00 uur de halve finale van het WK in Qatar tegen Frankrijk. Dat duel komt mogelijk te vroeg voor Ziyech. De middenvelder annex aanvaller moest tegen Portugal na tachtig minuten het veld ruimen wegens een blessure. Portugal-verdediger Rúben Neves tackelde de Chelsea-speler en die moest daar op het veld voor worden behandeld. Een wissel volgde.

Uiteindelijk plaatste Marokko zich voor de halve finale, maar het is onbekend hoe Ziyech er aan toe is. Het is onzeker of Hakim Ziyech woensdag met Marokko de halve finale van het WK tegen Frankrijk kan voetballen', schrijft RTL Nieuws.

Een speler die sowieso niet in actie komt voor Marokko is Walid Cheddira. De aanvaller kreeg binnen twee minuten twee gele kaarten en moest daardoor vliegensvlug inrukken. Tegen Frankrijk is de spits van het Italiaanse Bari dus geschorst. Of de zieke Noussair Mazraoui tegen Frankrijk weer terugkeert is nog onbekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!