Nieuws

Rondje KKD: Advocaat onderuit bij ADO-debuut, Jong Ajax verliest van hekkensluiter

Rondje KKD: Advocaat onderuit bij ADO-debuut, Jong Ajax verliest van hekkensluiter

11-12-2022 16:20

Terwijl het WK nog in volle gang is, wordt er in Nederland alweer een speelronde in de Keuken Kampioen Divisie afgewerkt. Dick Advocaat kende een teleurstellend debuut bij ADO Den Haag, terwijl ook het Jong Ajax van John Heitinga niet thuis gaf tegen Jong FC Utrecht

Eerder op de dag was Willem II in eigen huis onderuit gegaan tegen NAC Breda met 1-2. Trainer Kevin Hofland komt daardoor nog verder onder druk te staan. Advocaat volgde de bij ADO vertrokken Dirk Kuyt op en debuteerde uit bij Almere City met een 4-1 nederlaag. Er is dus nog geen sprake van een 'Adocaat-effect'. FC Eindhoven won van het dit seizoen teleurstellende De Graafschap met 1-2. 

Ook het Jong Ajax van Heitinga kwam vandaag in actie tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht. Op De Toekomst ging de ploeg van de oud-verdediger met 1-2 onderuit. Koploper Heracles Almelo won overtuigend bij Roda JC met 1-3, terwijl Telstar met 1-0 won van FC Den Bosch. 

Tot slot won FC Dordrecht met 0-1 bij medelaagvlieger TOP Oss. VVV Venlo wist zich in eigen huis te ontdoen van nummer drie MVV. De Limburgers wonnen met 2-1. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!