Wedstrijdverslag

NAC opent tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie met zege in Tilburg

NAC opent tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie met zege in Tilburg

11-12-2022 14:10
1

NAC Breda heeft zondagmiddag een fraaie uitoverwinning geboekt op bezoek bij Willem IIDe Parel van het Zuiden kwam vroeg op achterstand, maar boog dat in het begin van de tweede helft om. Het werd 1-2 voor de club uit Breda. 

Zowel NAC als Willem II wisten van de afgelopen vijf wedstrijden slechts één keer te winnen en daarom kon het alle kanten op in Tilburg. Het was echter de thuisploeg die direct toesloeg. Jeremy Bokila zorgde binnen tien minuten voor de voorsprong. De Tilburgers hadden het leeuwendeel van het balbezit, en waren in de eerste helft beter, maar in de tweede helft sloeg het spelbeeld om. 

NAC kwam in het tweede bedrijf direct langszij. Ruben Ligeon was attent op een voorzet bij de tweede paal en kopte binnen. Willem II leek van slag na de tegentreffer en daar profiteerde de bezoekers optimaal van: vijf minuten later was het Jarchinio Antonia die gebruik maakte van een opbouwfout van de thuisploeg en afwerkte.

In de slotfase probeerde Willem II nog een punt te pakken, maar doelman Roy Kortsmit reageerde goed op een bal van dichtbij. NAC hield de voorsprong vast en mag drie belangrijke bijschrijven. De club uit Breda klimt van plek zestien naar plek twaalf. Willem II blijft negende staan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!