Nieuws

Kopbal En-Nesyri gaat de wereld over: 'Lag er een trampoline onder het veld?'

Kopbal En-Nesyri gaat de wereld over: 'Lag er een trampoline onder het veld?'

11-12-2022 13:39

De kopbal van Youssef En-Nesyri was zaterdag voldoende voor de nationale ploeg van Marokko om te stunten tegen Portugal op het WK. De aanvaller steeg boven iedereen uit en verraste zowel Portugal als de rest van de wereld.

Marokko is door de 1-0 overwinning het eerste Afrikaanse land ooit dat doorstroomt naar de halve finales van een WK. In 2010 was Ghana dichtbij, maar een handsbal van Luis Suárez en een strafschop op de lat van Asamoah Gyan gooiden roet in het eten. "Zat er soms een trampoline onder het het veld?", vroeg analist Gary Lineker zich hardop af over de kopgoal van En-Nyseri. De FIFA is inmiddels teruggekomen met de berekeningen en die zijn verbazingwekkend.

Volgens de wereldvoetbalbond kwam En-Nyseri tot een hoogte van 2.78 meter. Daarmee gaat de Marokkaan de sprongkracht van Cristiano Ronaldo voorbij. De Portugees kwam tot een hoogte van 2 meter en 56 centimeter tijdens zijn bekende kopgoal tegen Sampdoria. Marokko staat in de halve finale tegenover topfavoriet Frankrijk, dat met Engeland afrekende. Bij de Marokkanen zijn de eye catchers, Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech, geen wereldsterren. "Maar we vechten voor waar we in geloven en dan kan je ver komen", stelt bondscoach Walid Regragui. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s