Nieuws

'Promes wil via Russische nationaliteit Nederlandse rechtsgang ontlopen'

'Promes wil via Russische nationaliteit Nederlandse rechtsgang ontlopen'

11-12-2022 12:23
4

Quincy Promes laat zich mogelijk naturaliseren tot Rus. De Russische media melden dat de Spartak Moskou-aanvaller een paspoort heeft laten aanvragen via zijn club.

Dat meldt de Russische voetbalverslaggever Ivan Karpov. Op zijn Telegram-kanaal schrijft hij dat de kans groot is dat de 31-jarige Promes tot Rus wordt genaturaliseerd, omdat deze herfst ook de Braziliaanse voetballers Malcom en Claudhino de Russische nationaliteit kregen.

'Tegen Antocha (Promes' bijnaam bij Spartak, red.) speelt in zijn thuisland een strafzaak met betrekking tot drugs', citeert het Algemeen Dagblad Karpov. 'En de afgifte van een Russisch paspoort aan hem kan een ​​lange neus zijn naar onze 'buitenlandse partners': kijk eens wat een gave kerel van jullie naar ons is overgelopen.'

Een andere voetbaljournalist, Aleksandr Prosvetov, meent dat Promes met deze actie een Nederlandse rechtsgang probeert te ontlopen. 'Promes is allang gesetteld in Rusland, waar hij zich thuisvoelt. Maar het Russische staatsburgerschap zou hem ook beschermen tegen mogelijke vervolgen in zijn thuisland', schrijft Prosvetov op de nieuwssite Bobsoccer.

Promes heeft sinds oktober een rechtszaak tegen hem lopen in Nederland die in maart zal worden hervat. De aanvaller maakte in februari 2021 de overstap van Ajax naar Spartak Moskou, waar hij eerder ook al actief was. Promes wordt ervan verdacht zijn neef te hebben gestoken met een mes. Ook kwam naar buiten dat hij betrokken zou zijn bij drugshandel en een criminele organisatie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s