Nieuws

Capello vergelijkt Marokkaan met Gattuso: 'Essentieel voor de balans in het team'

Capello vergelijkt Marokkaan met Gattuso: 'Essentieel voor de balans in het team'

11-12-2022 09:20 Laatste update: 09:32
1

Sofyan Amrabat maakt furore op het WK in Qatar. De middenvelder blonk in de kwartfinale uit tegen Portugal, maar eigenlijk was dat geen verrassing meer na zijn prestaties eerder dit toernooi.

Tegen Portugal viel Amrabat op door zijn sterke spel. De Marokkaan heerste op het middenveld en wordt door Fabio Capello vergeleken met Gennaro Gattuso. "Als ik één naam moet geven, stel ik Amrabat voor. Hij is essentieel voor de balans in het team en ook een geweldige hardloper. Ik las dat hij meer dan veertien kilometer had afgelegd tegen Spanje. Hij is de Gattuso van Marokko", vertelt Capello aan Il Messaggero.

Door het sterke optreden van Amrabat op het WK neemt de interesse voor de Marokkaan toe. Sportief directeur  Daniele Pradé van Fiorentina gaf eerder al aan dat hij niet van plan was de middenvelder te laten gaan deze winter. "We willen Amrabat hier houden. Er zijn geen plannen om hem te verkopen. We hebben een optie om zijn contract te verlengen. Er is geen haast, maar hij is onderdeel van onze plannen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!