Nieuws

WK-sensatie is Van Gaal dankbaar voor kans: 'Als kind gedroomd, maar was ver weg'

WK-sensatie is Van Gaal dankbaar voor kans: 'Als kind gedroomd, maar was ver weg'

11-12-2022 07:46 Laatste update: 08:07
2

Andries Noppert is Louis van Gaal dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen in het Nederlands elftal. Volgens de De Toren van Joure had een andere bondscoach hem waarschijnlijk links laten liggen.

Noppert was de grootste verrassing in de selectie van Oranje. De doelman van SC Heereveen ging tot ieders verbazing mee naar Qatar en speelde zelfs alle wedstrijden, met succes. "Ik heb als kind gedroomd dit ooit mee te maken, maar de afgelopen jaren was die droom heel ver weg", vertelt Noppert aan NU.nl. "Eigenlijk was die er niet meer. Ik ben Van Gaal dankbaar dat de Oranjedroom alsnog is uitgekomen. Bij een andere bondscoach had ik deze kans waarschijnlijk niet gehad." Volgens de doelman was de ziekte van Van Gaal een extra drijfveer. "We weten allemaal wat er aan de hand is en dat is vreselijk. Dan wil je absoluut iets terugdoen, ook als groep. Zeker omdat dit zijn laatste klus was. Het is heel jammer dat we niet verder zijn gekomen in Qatar."

Na zijn sterke WK-optreden is het de verwachting dat meerdere clubs zich zullen melden in Friesland voor de boomlange doelman. Zelf is Noppert niet bezig met een transfer. "Ik ga nu eerst thuis genieten met het gezin. Ik heb twee weken vrij, maar die ga ik niet volmaken. Over anderhalve week wil ik weer starten bij Heerenveen. Ik denk nu niet aan een transfer, ik zie wel wat er gebeurt de komende tijd. Of mijn leven anders wordt? Het belangrijkste is dat ik met beide benen op de grond blijf staan en ik denk dat dat wel gaat lukken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!