Reactie

Engeland-legende neemt het op voor Kane: 'Niemand die het meer verdient dan jij'

Engeland-legende neemt het op voor Kane: 'Niemand die het meer verdient dan jij'

10-12-2022 23:27

Wayne Rooney heeft het opgenomen voor Harry Kane. De aanvoerder van Engeland mistte een beslissende strafschop voor zijn land, maar kwam door het eerder gemaakte doelpunt wel naast de Manchester United-legende.

Nadat Kane al een strafschop had gemaakt, mocht hij na een dwaze actie van Theo Hernández het kunstje in de 84e minuut gaat herhalen. De Engelsman legde aan en koos dezelfde hoek uit als een half uur daarvoor, maar schoot te hoog. Die misser is de aanvaller niet in de koude kleren gaan zitten. De wedstrijd eindigde met het beeld van een Kane die met zijn hoofd tussen zijn eigen benen zat op het veld.

Door de strafschop die hij wel had benut kwam hij in aantal gemaakt goals naast Rooney. Beide Engelse spitsen maakten er 53 voor The Three Lions. De gestopte Engelsman richtte zich via Twitter tot Kane. 'Harry, gefeliciteerd met het evenaren van het record. Snel is hij van jou. Ik kan niemand anders bedenken die hem meer verdient. Blijf positief.'

Doordat Engeland verloor gaat de halve finale aan hun neus voorbij. Daarin neemt Frankrijk het nu op tegen WK-verrassing Marokko, dat eerder op de dag Portugal met 1-0 versloeg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s