Nieuws

Onrust in diverse steden door Marokkaanse zege: 'Grimmige situatie'

Onrust in diverse steden door Marokkaanse zege: 'Grimmige situatie'

10-12-2022 21:33

Het is in diverse Nederlandse en Belgische steden onrustig naar aanleiding van de overwinning van Marokko op Portugal (1-0). De sfeer onder feestvierende supporters is op een aantal plekken omgeslagen, waarna de politie heeft ingegrepen.

Volgens berichtgeving van Het Laatste Nieuws hebben jongeren in Antwerpen een politiekantoor bekogeld. De Gazet van Antwerpen schrijft op basis van een politiebron te weten dat een persoon drie vingers heeft verloren bij het afsteken van vuurwerk. In Brussel begint de situatie volgens Het Nieuwsblad 'grimmiger' te worden.

Groepjes supporters keren zich tegen de politie. Er is sprake van 'nultolerantie' op het moment dat de politie bekogeld wordt. De Marokkaanse 'fans' gooien met stenen, waarna er ingegrepen werd met traangas. Ook op het Mercatorplein in Amsterdam is het onrustig. 'De sfeer is niet echt feestelijk meer', schrijft AT5 op Twitter. De Mobiele Eenheid heeft op verschillende plekken charges uitgevoerd en ook het waterkanon is ingezet.

Op andere plekken is het eveneens onrustig in de hoofdstad. Zo zijn er op de Cornelis Lelylaan 'meerdere aanhoudingen' verricht en blokkeren stilstaande, toeterende auto's de doorstroom van het overige verkeer. Omroep West weet dat in Den Haag de rust langzaam wederkeert. In de Schilderswijk zou één aanhouding door de politie zijn verricht. Op beelden van de regionale omroep is te zien hoe de ME charges uitvoert.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!