Nieuws

Gebroeders Amrabat in tranen van geluk: 'Dit hebben we niet eens durven dromen'

Gebroeders Amrabat in tranen van geluk: 'Dit hebben we niet eens durven dromen'

10-12-2022 19:23 Laatste update: 20:06

Sofyan Amrabat is vanzelfsprekend dolgelukkig met het bereiken van de halve finale op het WK. Samen met zijn broer Nordin stond de middenvelder met tranen in zijn ogen voor de camera's van de NOS.

Dankzij een knappe 1-0 zege ontdeed Marokko zich ook van Portugal in de kwartfinale. "Mijn ouders waren aan het huilen, net als allemaal mensen om me heen", zegt Nordin Amrabat tegen de NOS. "En dan moet ik nu zelf. Laatste vier van de wereld! De laatste vier! Halve finale! Ongelofelijk!", vervolgt hij stamelend.

"Ik weet niet of we dit hebben durven dromen", voegt Sofyan Amrabat eraan toe. "Als je ons vandaag ziet spelen, met onze teamspirit. Als je ziet dat we dit toernooi maar één tegengoal hebben, een eigen goal. Het is een heel groot compliment naar het hele team. Het is echt dik, dik, dik verdiend!"

De 120 minuten tegen Spanje zaten nog in de benen vertelt hij. "Mentaal was het ook een slagveld. Alles doet pijn. Ik kan amper meer vooruit." In de halve finale treft Marokko de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Engeland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!