Breaking news

Marokkaans WK-sprookje krijgt vervolg: ook Portugal aan de zegekar gebonden

10-12-2022 17:55 Laatste update: 17:56

Het sprookje van Marokko krijgt een vervolg. De Leeuwen van de Atlas hebben Portugal met 1-0 verslagen na wederom een vechtwedstrijd. Youssef En-Nesyri was de gevierde man bij de Marokkanen, hij nam de enige treffer voor zijn rekening.

De wedstrijd tussen Portugal en Marokko begon veelbelovend. Aan de kant van de Zuid-Europeanen kreeg João Félix de eerste grote mogelijkheid. De speler van Atlético Madrid kopte een goed aangesneden vrije trap van Bruno Fernandes op de handen van Bono. Even later was het aan de andere kant bijna raak. Uit een hoekschop kopte de vrij staande Youssef En-Nesyri hoog over.

Vervolgens kabbelde de eerste helft wat voort, waarin Portugal het spel probeerde te maken. Opnieuw was het Félix die een grote kans kreeg, maar zijn aangeraakte schot vloog net langs de kruising. Vlak voor rust kwam de wedstrijd dan echt tot leven. Het was Marokko dat verrassend op voorsprong kwam. En-Nesyri torende boven de Portugese verdediging uit en profiteerde van een mis tastende Diogo Costa. Een orkaan van geluid galmde door het Al-Thumama Stadion, maar die stopte even toen Fernandes vanuit een onmogelijke hoek op de lat schoot.

In de tweede helft was het Portugal dat op zoek moest naar de gelijkmaker. Toch was het Marokko dat de eerste grote kans kreeg. Een goede vrije trap van Ziyech kwam via de vuisten van Costa tegen een inlopende Marokkaanse speler, maar die zag de bal net naast het doel verdwijnen. Vlak na dat moment was het al tijd voor Cristiano Ronaldo. De veelbesproken Portugees viel in om de boel te redden.

Na de invalbeurt van de Portugese nummer zeven kreeg de ploeg van Fernando Santos weer wat meer kansen. Eerst was het Conçalo Ramos die de bal naast kopte, waarna ook Fernandes net niet met scherp schoot. De middenvelder van Manchester United kreeg een goede kans vanaf de rand van de zestien, maar schoot rakelings over.

In de slotfase was het natuurlijk Portugal dat met aanvallende wissels druk op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna via Félix, maar Bono onderscheidde zich met een geweldige save door een pegel van de Portugees over het doel te tikken. Na dit moment was het Marokko dat een aantal keer gevaarlijk werd in de tegenstoot. De ingevallen Zakaria Aboukhlal kreeg dé kans om het te beslissen, maar liet dit na. Het slotakkoord kwam op naam van Pepe. De routinier kreeg de uitgelezen kans, maar faalde van dichtbij.

Marokko neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van Frankrijk tegen Engeland. Dat duel wordt vanavond om 20.00 gespeeld.