Opstellingen

Marokko mist twee belangrijke verdedigende pionnen, Ronaldo weer op Portugese bank

Marokko mist twee belangrijke verdedigende pionnen, Ronaldo weer op Portugese bank

10-12-2022 14:47

Cristiano Ronaldo moet tijdens de kwartfinale tegen Marokko weer genoegen nemen met een plaats op de bank. De Portugese nummer zeven wacht eenzelfde scenario als tegen Zwitserland (6-1) in de achtste finales. Bij Marokko zijn Nayef Aguerd en Noussair Mazraoui niet van de partij.

Gonçalo Ramos – de vervanger van Ronaldo – maakte indruk tegen de Zwitsers door een hattrick te maken. Dat heeft bondscoach Fernando Santos geen reden gegeven om het talent van Benfica niet op te stellen. Tegen Marokko zien we dan ook dezelfde Portugese elf als tegen Zwitserland.

De afwezigheid van Aguerd en Mazraoui is een flinke aderlating voor het goed gedisciplineerde Marokko. Het duo blonk uit in de verdediging van de Leeuwen van de Atlas, waarmee het Spanje na strafschoppen versloeg. Aanvoerder Romain Saiss – die de wedstrijd tegen La Roja trekkebenend afmaakte – is wel gewoon van de partij.

Opstelling Portugal: Costa; Dalot, Pepe, Dias, Guerreiro, Otavio, Neves, Fernandes, Felix, B Silva, Ramos.

Opstelling Marokko: Bono; Hakimi, Saiss, El Yamiq, Attiat-Allah, Ounahi, Amrabat, Amallah, Boufal, Ziyech, En-Nesyri.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!