Emiliano Martínez beschuldigt scheidsrechter van partijdigheid en fileert Van Gaal

10-12-2022 12:51
2

Argentinië-doelman Emiliano Martínez heeft na afloop van de gewonnen kwartfinale tegen het Nederlands elftal in niet misverstane woorden uitgehaald naar de arbitrage en Louis van Gaal. De Aston Villa-doelman vond het optreden van scheidsrechter ronduit slecht, terwijl ook de bondscoach van Nederland een veeg van onderen krijgt.

Antonio Mateu Lahoz wist de schijnwerpers vrijdag op zich gericht en krijgt kritieken uit zowel het Nederlandse kamp als het Argentijnse. De reactie van Martínez spant echter de kroon. "De scheidsrechter gaf echt alles aan hen", vertelt de goalie tegen beIN Sports.

Lange tijd was er niets aan de hand voor Argentinië dat comfortabel 2-0 voorstond, maar Wout Weghorst dwong eigenhandig met twee doelpunten een verlenging af. "We controleerden de wedstrijd. Het was een goede kopbal en een goede vrije trap. De tien minuten gaf hij zonder reden."

De tweede goal van Weghorst, na een bijzonder uitgevoerde variant, had volgens de keeper nooit mogen vallen. "Hij gaf drie vrije trappen op de rand van de zestien. Hij wilde gewoon dat Nederland zou scoren. Ik hoop dat we deze scheidsrechter niet meer hebben. Hij is nutteloos."

Uiteindelijk trok Argentinië na een verlenging aan het langste eind na de beste te zijn gebleken na het nemen van strafschoppen. "Van Gaal zei vooraf dat de penalty's voor Oranje een voordeel waren. Ik denk dat hij zijn mond moet houden."