Nieuws

Amerikaanse journalist overlijdt na afloop van Nederland - Argentinië

Amerikaanse journalist overlijdt na afloop van Nederland - Argentinië

10-12-2022 08:55 Laatste update: 10:18

De Amerikaanse sportjournalist Grant Wahl is vrijdagnacht, vlak na de wedstrijd van het Nederlands elftal, overleden. De 48-jarige Amerikaan zakte op de perstribune in elkaar en zou zijn bezweken aan een hartaanval.

Namens CBS Sports deed Wahl verslag van het WK in Qatar. Eerder deze week schreef de journalist nog op zijn eigen website dat hij zich ziek voelde en vermoedelijk bronchitis had. Wahl sprak van 'drie weken van weinig slapen, veel stress en veel werk'. Hulpverleners hebben hem tevergeefs geprobeerd te reanimeren. Tijdens de wedstrijd was Wahl nog actief op Twitter om verslag te doen van de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië.

Wahl werd enkele dagen voor zijn dood nog vastgehouden wegens het dragen van een regenboogshirt. Dit deed de verslaggever tijdens de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Wales. Zijn broer Eric Wahl vermoedt dat er opzet in het spel is. "Hij was kerngezond. Hij kan niet zomaar zijn gestorven", zegt hij in een video-boodschap.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!