Nieuws

Noppert dankbaar: 'Kreeg vertrouwen van de bondscoach, het team en heel Nederland'

Noppert dankbaar: 'Kreeg vertrouwen van de bondscoach, het team en heel Nederland'

09-12-2022 23:58

Het WK-sprookje van Oranje is ten einde, en zo ook die van Andries Noppert. De doelman maakte zijn debuut in de eerste poulewedstrijd tegen Senegal en keepte alle wedstrijden in Qatar. Hij uitte na afloop van de verloren kwartfinale tegen Argentinië zijn dankbaarheid bij de NOS.

"Het is op deze manier wel extra zuur, maar we mogen trots zijn als je het wedstrijdverloop ziet. Je wilt vervolgens een wonder verrichten als je de penaltyreeks in gaat, maar het valt voor ons in negatieve zin uit", aldus de Toren van Joure.

Noppert is dankbaar dat hij het WK heeft mogen meemaken. "Ik kreeg het vertrouwen van de bondscoach, van het elftal en heel Nederland. Ik wil iedereen bedanken voor de steun. Het is jammer dat het zo heeft moeten lopen. Ik denk dat er meer in zat."

Hij voegde zich in de verlenging en vlak voor de strafschoppenreeks niet bij de gezamenlijke peptalk. In plaats daarvan stond Noppert met Frans Hoek en reservekeepers Justin Bijlow en Remko Pasveer het een en ander door te nemen. "We hebben het met z'n drieën gedaan. Over die penalty’s kun je urenlang doorgaan. Dat is een loterij. Je kan ze beïnvloeden, maar die van Messi zat strak in het hoekie. Ik kan alleen maar respect hebben voor de jongens."

De Heerenveen-goalie, die in februari 'gewoon' weer op bezoek mag bij RKC Waalwijk, wil de mensen thuis nog kort toespreken. "Ik hoop dat mensen die af en toe een tegenslagje hebben, geloof blijven houden. Dat heb ik ook gedaan. Ik ben dankbaar dat de bondscoach mij een kans heeft gegeven. We wilden hem daarvoor iets teruggeven, want hij heeft het privé ook moeilijk. Dat maakt het extra zuur, maar het leven gaat verder."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!