Nieuws

Van Dijk enorm aangeslagen: 'Verdrietig, teleurgesteld, alles een beetje'

Van Dijk enorm aangeslagen: 'Verdrietig, teleurgesteld, alles een beetje'

09-12-2022 23:39 Laatste update: 23:54

Virgil van Dijk is erg aangeslagen na afloop van de teleurstellende penaltyreeks. De aanvoerder van het Nederlands elftal had goede hoop op een mooie afloop, maar het mocht helaas niet baten.

"Het zit erop, helaas wel", zijn de eerste woorden van Van Dijk in gesprek met de NOS. "We hebben veel op strafschoppen getraind, alles ging erin tot aan vanavond. Dan baal je enorm, het doet veel pijn. Het was een wedstrijd waar alles in zat, we hebben een geweldige spirit laten zien. Iedereen heeft gestreden", benadrukt de aanvoerder van Oranje.

Van Dijk miste vrijdagavond de eerste strafschop. "Dit doet heel veel pijn, persoonlijk ook door die gemiste penalty. Hij had misschien iets meer in de hoek gekund. Helaas gebeuren die dingen in het voetbal. Het wordt weer oefenen geblazen", zegt de verdediger van Liverpool teleurgesteld.

Nederland kwam via Wout Weghorst na een 0-2 achterstand geweldig terug. "Je staat psychologisch voor en moet nog dertig minuten, maar je speelt wat aanvallender dus moet je ook de organisatie goed op orde houden. Uiteindelijk worden het dan penalty’s en ga je naar huis", reageert Van Dijk, die trots is op de ploeg. We hadden geloof dat het zou gebeuren dat we verder zouden gaan met deze speciale groep, maar dat is helaas niet gebeurd. Verdrietig, teleurgesteld, alles een beetje."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!