Nieuws

'Blind moet de deur niet op een kier laten staan, want Messi glipt er doorheen'

'Blind moet de deur niet op een kier laten staan, want Messi glipt er doorheen'

09-12-2022 21:06 Laatste update: 21:10

De NOS-analisten vinden dat Oranje in de tweede helft meer van zichzelf moet laten zien. Rafael van der Vaart beschouwt de assist van Lionel Messi op de goal van Nahuel Molina daarentegen als klasse van de buitencategorie. Collega Pierre van Hooijdonk stelt dat Daley Blind adequater had mogen verdedigen.

"Wat je hieraan kunt doen? Niets. Dit is klasse van de buitencategorie, ongelooflijk", aldus Van der Vaart. "Messi is de enige op het veld, of misschien wel in de wereld, die deze ballen kan geven. Hij is niet te houden, tussen zoveel mensen in. Zo zie je maar weer dat de wedstrijden in de as worden beslist."

Pierre van Hooijdonk is het daar niet helemaal mee eens. "Daley Blind moet hier de deur niet op een kier laten staan, want Messi gaat door het gaatje heen. Oranje stond prima tot aan de goal. De enige kansen die ze hebben gehad, ontstonden wanneer de diepte werd gezocht. Daardoor kom je in de zestien van de tegenstander. Ze moeten in de tweede helft uit hun schulp komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!