Nieuws

Tite stopt per direct als bondscoach van Brazilië na pijnlijke WK-uitschakeling

Tite stopt per direct als bondscoach van Brazilië na pijnlijke WK-uitschakeling

09-12-2022 20:50

Tite vertrekt per direct als bondscoach van Brazilië. De pijnlijke uitschakeling in de kwartfinales van het WK deed de 61-jarige oefenmeester besluiten te stoppen. Eerder dit jaar gaf hij al aan die intentie te hebben.

Tite is al zes jaar de eindverantwoordelijke bij de Seleçao, maar trekt nu dus zijn conclusies. Tijdens het WK van 2018 in Rusland sneuvelde Brazilië ook in de kwartfinales, maar toen mocht hij ondanks felle kritiek aanblijven. De Brazilianen werden vrijdagavond na strafschoppen uitgeschakeld door Kroatië, nadat het in de eerste verlenging nog op een 0-1 voorsprong kwam.

Zijn contract liep door tot het na het WK, al had hij in februari al aangegeven na het toernooi te willen stoppen. "Dit was een pijnlijke nederlaag, maar ik heb er vrede mee. Het is het einde van een cyclus", aldus Tite na afloop op de persconferentie. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. De Braziliaanse bond start zo snel mogelijk een zoektocht en zou graag een buitenlander voor de groep zien staan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!