Nieuws

Neymar ontroostbaar na uitschakeling, Silva: 'Hadden meer gefocust kunnen zijn'

Neymar ontroostbaar na uitschakeling, Silva: 'Hadden meer gefocust kunnen zijn'

09-12-2022 20:26

De Braziliaanse WK-uitschakeling komt hard aan bij de spelers. De Seleçao leek op weg naar een plek bij de laatste vier, maar verloor uiteindelijk na strafschoppen van Kroatië. Sterspeler Neymar was na afloop ontroostbaar.

De kwartfinale tussen beide landen was in de eerste negentig minuten voornamelijk een schaakspel tussen een defensief en offensief ingestelde ploeg. Er moest dan ook een verlenging aan te pas komen na een reguliere 0-0. Vlak voor de pauze van de verlenging kwamen de Brazilianen op voorsprong door een prachtig doelpunt van Neymar, die de keeper omzeilde en hoog raak schoot.

De Goddelijke Kanaries verkeerden slechts heel even in euforie, want drie minuten voor tijd maakte Bruno Petkovic de gelijkmaker. Vanaf elf meter bleken de Kroaten daarna het sterkst: 4-2. Neymar barstte in tranen uit en vond troost bij Dani Alves.

Aanvoerder Thiago Silva komt na afloop met een opmerkelijke conclusie. "We hadden nog iets meer gefocust kunnen zijn. We zijn het niet gewend om met deze vorm van counters om te gaan. Dat is alles wat ze wilden." Middenvelder Casemiro was sprakeloos. "Het is moeilijk om woorden te vinden. We hadden een doel en daar zijn we vier jaar mee bezig geweest. Dit is heel jammer, iedereen in de groep is teleurgesteld. We hadden het in eigen hand, maar we gaven het weg."

De Kroaten plaatsten zich zodoende voor de halve finales van het toernooi. Daarin wacht een ontmoeting met Nederland of Argentinië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!