Nieuws

Analisten unaniem eens met opstellen Bergwijn: 'Trio voorin kan verschil maken'

Analisten unaniem eens met opstellen Bergwijn: 'Trio voorin kan verschil maken'

09-12-2022 19:15
0

De NOS-analisten snappen de keuze van bondscoach Louis van Gaal om tegen Argentinië Davy Klaassen in de basiself te slachtofferen voor Steven Bergwijn. Rafael van der Vaart, Marco van Basten en Pierre van Hooijdonk laten hun licht schijnen over de opstelling van Oranje.

Van der Vaart ziet een unieke kans voor Bergwijn, die plaats mag nemen naast zijn maatje voorin: Memphis. "Logisch, ik ben er wel blij mee. Bergwijn is niet bepaald in vorm, maar hij speelt vaak goed samen met Memphis. Vanavond is het voor beiden hét moment om het te laten zien."

Memphis gaf eerder al aan het fijn te vinden om met Bergwijn samen voorin te spelen. Volgens Van Basten heeft Memphis' mening geen invloed op de keuzes van Van Gaal. "Ik denk dat de bondscoach gewoon een eigen idee heeft. Hij heeft Gakpo al een keer op tien opgesteld en die kan dat goed. Alles leidt nu samen tot dit moment. Het aanvallende trio dat er vandaag staat kan het verschil maken."

Van Hooijdonk is het daarmee eens. "Of ik liever wat anders had gezien? Nee, helemaal niet. Ik ben benieuwd naar de snelheid voorin. Dat is het verschil met wanneer je Klaassen opstelt. Op dit niveau moet je meerdere spelers hebben die een tegenstander op die manier pijn kunnen doen. Achterin en op het middenveld is er bij ons namelijk niemand écht gevaarlijk. Met Bergwijn breng je wel dat beetje extra."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie