Nieuws

Santos zwijgt over mogelijke reserverol Ronaldo: 'Hij was er niet blij mee'

Santos zwijgt over mogelijke reserverol Ronaldo: 'Hij was er niet blij mee'

09-12-2022 17:51 Laatste update: 17:55

Bondscoach Fernando Santos wil vooralsnog niet kwijt of Cristiano Ronaldo opnieuw op de bank begint tegen Marokko. De Portugese vedette mocht slechts twintig minuten invallen tegen Zwitserland in de achtste finales.

Santos hield vrijdag de laatste persconferentie voor het duel op zaterdag. De bondscoach sprak met Ronaldo na de klinkende 6-1 zege van Portugal. "Hij was er om voor de hand liggende redenen niet erg blij mee. Ik heb mijn standpunt aan hem uitgelegd, hij accepteerde het. Elke speler die niet speelt, is niet gelukkig. Wij coaches moeten ermee dealen."

Gonçalo Ramos, die de rol van Ronaldo vanaf de aftrap overnam, nam drie treffers voor zijn rekening. "Elke coach stelt zijn team naar eigen inzicht samen en past de strategie aan de tegenstander aan. Dat is precies wat ik ga doen", wilde Santos nog over zijn beleid kwijt. Marokko stuntte al tegen Spanje en staat zaterdagmiddag tegenover Portugal in de kwartfinales. De twee landen trappen om 16.00 uur af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!