Transfernieuws

'Roma beboet Karsdorp en denkt aan PSV-huurling als mogelijke vervanger'

'Roma beboet Karsdorp en denkt aan PSV-huurling als mogelijke vervanger'

09-12-2022 16:34

AS Roma heeft Rick Karsdorp op de vingers getikt voor het missen van het trainingskamp in Japan. De Romeinen weten niet goed wat ze met de Nederlander aan moeten en zouden langzaam verder kijken naar een vervanger.

Volgens La Gazatte dello Sport zou Karsdorp zijn beboet door Roma. De Nederlandse verdediger zou zich hebben afgemeld wegens met een doktersverklaring, omdat hij zich psychologisch niet in staat stelde mee te gaan, door zijn verstandshouding met José Mourinho. De boete zou ook zijn gegeven omdat hij niet in Nederland was, maar zich op een vakantieoord waande ten tijde van de trip.

De relatie van Karsdorp en Mourinho bereikte net voor het WK een dieptepunt. Zonder zijn naam te noemen gaf de Portugees de Nederlander er flink van langs in de media. Er werd gesproken van 'verraad' en daarmee werd de kans op een toekomst in Rome aan de kant gezet

De enige mogelijkheid lijkt een winters vertrek van Karsdorp. Roma zou daar aan mee willen werken, maar sorteert voor op een definitief vertrek. De roze sportkrant noemt alvast alternatieven. Alvaro Odriozola en ook Jarrad Branthwaite wordt genoemd. Laatstgenoemde speelt momenteel op huurbasis bij PSV vanuit Everton, maar zou mogelijk weer terug naar Engeland keren in de winter door gebrek aan speeltijd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!