Nieuws

Bondscoach Marokko juicht niet te vroeg: 'Hoop dat Ronaldo niet speelt'

Bondscoach Marokko juicht niet te vroeg: 'Hoop dat Ronaldo niet speelt'

09-12-2022 16:02

Walid Regragui, de bondscoach van Marokko, schreef geschiedenis door Spanje uit te schakelen in de achtste finales. Regragui kruipt in de underdogpositie en weet dat een volgende stunt niet zomaar in de maak is.

Regragui spreekt vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met de Portugezen. Portugal is op papier al favoriet voor het affiche, maar de ploeg won ook nog eens met 6-1 van Zwitserland in de achtste finales. "We spelen morgen tegen een van de beste teams ter wereld. Portugal heeft zo veel goede spelers dat ze wel twee of drie geweldige elftallen zouden kunnen opstellen. We hebben heel veel respect voor Portugal, maar we zijn er inmiddels wel aan gewend om tegen topploegen te spelen. We hebben een plan en willen weer voor een verrassing zorgen", stelt Regragui.

Fernando Santos zette Ronaldo verrassend genoeg aan de kant tegen de Zwitsers. Regragui hoopt dat het tegen zijn Marokko ook het geval is. "'Ik weet niet of Ronaldo morgen in de basis staat, maar ik hoop van niet. Ronaldo is een van de beste voetballers ooit, dus ik zal als coach van Marokko blij zijn als hij niet speelt."

De bondscoach denkt dat een volgende stunt van Marokko veel goeds kan doen voor het voetbal in Afrika en coaches uit Arabische landen. "Heel Afrika staat achter ons, net als de Arabische wereld. Dat is ontzettend mooi en belangrijk, al spelen we in eerste instantie voor onszelf en het Marokkaanse volk. Clubs als Manchester City en Barcelona denken er niet eens aan, maar er zijn momenten die mensen van gedachten kunnen veranderen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!