Nieuws

Kwakman heeft advies voor Oranje-aanvaller: 'Ga diep, je hebt zoveel snelheid'

Kwakman heeft advies voor Oranje-aanvaller: 'Ga diep, je hebt zoveel snelheid'

09-12-2022 15:35

Steven Bergwijn lijkt samen met Memphis Depay het aanvalsduo te worden tegen Argentinië. Kees Kwakman heeft advies voor Bergwijn, die vaak terugvalt om de bal in de voeten aangespeeld te krijgen.

Bergwijn staat op de rechterkant tegenover de 34-jarige Nicolás Otamendi. "Bergwijn moet dan wel écht gebruik gaan maken van zijn snelheid tegen Otamendi en Romero", stelt Kwakman bij Voetbal International. "Daar komen de ruimtes ook te liggen. Zeker als de backs van Argentinië doorgaan op onze backs, dan komt daar ruimte. Maar dan moet hij ook wel in die ruimtes duiken en niet alles in de voeten gaan vragen."

De verwachting is dat Cody Gakpo achter Memphis en Bergwijn zal starten. Marten de Roon lijkt naast Frenkie de Jong te staan op het middenveld. Bergwijn weet op het WK nog niet te presteren en verloor daar eerder zijn basisplek mee in de groepsfase. Oranje en Argentinië trappen vrijdagavond om 20.00 uur af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!