Exclusive

Giroud bankzitter, Bellingham wint talentenstrijd en dodelijke Europese aanval

Giroud bankzitter, Bellingham wint talentenstrijd en dodelijke Europese aanval

10-12-2022 17:40 Laatste update: 17:32

Zaterdagavond vechten Engeland en Frankrijk uit wie zich de vierde halve finalist van het WK in Qatar mag gaan noemen. In deze fase van het toernooi treffen we elftallen die bestaan uit spelers van een absurd hoog niveau, en dat is ook bij deze twee Europese landen het geval. VoetbalNieuws laat je in VN's Teamcombo zien wat voor sterrenensemble er zou ontstaan als de landen samen een elftal zouden opstellen.

Doelman: Hugo Lloris
Hugo Lloris en Jordan Pickford vechten uit wie de doelman van het samengestelde elftal van Frankrijk en Engeland wordt. Wat VoetbalNieuws betreft gaat deze battle naar de Fransman, die voor een bijzondere mijpaal staat. De doelman van Tottenham Hotspur gaat zijn 143e interland keepen, waarmee hij voormalig recordinternational Lilian Thuram achter zich laat. Pickford doet het in tegenstelling tot bij zijn club Everton ook aanzienlijk beter bij zijn land, maar legt het toch af tegen de ervaring van Lloris.

Rechtsback: Kyle Walker
In aanloop naar het duel tussen de twee landen is het misschien wel het meest over deze man gegaan: Kyle Walker. De rechtsback van Manchester City wordt door velen gezien als een van de weinige verdedigers die Kylian Mbappé af zouden kunnen stoppen. Zelf heeft de Engelsman ook een duidelijk statement gegeven op de persconferentie voorafgaand aan het duel. "Ik ga de rode loper niet voor hem uit leggen, hij gaat mijn droom van het winnen van een wereldtitel niet van me afnemen", klonk het stellig. Gelegenheidsrechtsback Jules Koundé doet het ook niet onverdienstelijk dit WK, maar legt het toch af tegen de snelle Walker.

Rechtercentrale verdediger: Raphael Varane
Rechts in het centrum gaan we voor Raphael Varane. De elegante verdediger is ook dit toernooi weer een rots in de branding bij Les Bleus en is hard op weg om na het succes in 2018 weer een nieuwe wereldtitel in de wacht te slepen. Engelsman John Stones legt over het algemeen betere statistieken af, maar is een andere type verdediger dan Varane, die de linkercentrale verdediger uit dit elftal maar wat goed complementeert.

Linkercentrale verdediger: Dayot Upamecano
Upamecano speelt tot nu toe het toernooi van zijn leven. De verdediger van Bayern München maakt grote indruk met zijn spel en krijgt wat ons betreft dan ook de voorkeur boven Manchester United-bankzitter Harry Maguire, die tijdens dit toernooi toch ook niet slecht voor de dag komt bij de Engelsen. De statistieken van Upamecano spreken boekdelen. De Franse mandekker heeft een gemiddelde pass-nauwkeurigheid van 94%(!) en blinkt uit in zowel tackelen als het verdedigen van veelbelovende aanvallen.

Linksback: Theo Hernández
Theo Hernández complementeert de gecombineerde Engelse-Franse verdediging. De verdediger moest tijdens de eerste wedstrijd tegen Australië nog genoegen nemen met een plek op de bank, maar verving zijn geblesseerde broer Lucas geruisloos in het elftal. De Fransman – waarvan naar voren stormen zijn favoriete bezigheid is – was al goed voor twee assists en doet het qua statistieken beter dan zijn Engelse collega Luke Shaw.

Rechtercentrale middenvelder: Adrien Rabiot
De strijd tussen Jorden Henderson en Adrien Rabiot valt uit in het voordeel van laatstgenoemde. De Fransman die door de afwezigheid van zowel N’Golo Kanté als Paul Pogba een kans op het Franse middenveld heeft gekregen, heeft deze met beide handen gegrepen. Vooral in de eerste wedstrijd tegen Australië stond de Juventus-middenvelder op toen zijn elftal hem nodig had. Die lijn heeft hij goed door kunnen trekken in de wedstrijden die daar op volgden.

Linkercentrale middenvelder: Jude Bellingham
Voor deze positie zien we een battle of the future stars: Jude Bellingham of Aurélien Tchouaméni. Hoewel de 22-jarige Fransman zich profileert als een vaste waarde in het elftal van Les Bleus, maakt de pas 19-jarige Engelsman toch wel de meeste indruk. De revelatie van Borussia Dortmund maakt met zijn imposante spel dan ook grote kans op de prijs van talent van het toernooi wanneer Engeland ver rijkt. De jonge Bellingham regeert als een vorst op het middenveld van de ploeg van Gareth Southgate en is een lust voor het oog. Zonder Tchouaméni tekort te doen is dit een no-brainer.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Aanvallende middenvelder: Antoine Griezmann
Telkens weer wanneer Antoine Griezmann bij het Franse elftal aansluit maakt hij een gedaanteverandering door. De speler van Atlético Madrid die normaal gesproken in de spits speelt, heeft zijn vaste plekje op de nummer tien-positie terug, en hoe: hij speelt de pannen van het dak, meer dan Mason Mount die wel eens in de basis zou kunnen starten omdat Declan Rice een blessure heeft opgelopen.

Rechtsbuiten: Phil Foden
De eerste plek in de aanval wordt vergeven aan Phil Foden. De Engelsman begon nog op de bank in de eerste twee groepswedstrijden, waarna de Engelse roep om de Manchester City-revelatie groter en groter werd. Bondscoach Southgate luisterde uiteindelijk tegen Wales naar de roepingen en wat gebeurde: de Engelsman scoorde. Tegen Senegal was Foden met twee assists opnieuw belangrijk voor The Three Lions, waardoor hij zijn plekje bij de eerste elf veilig lijkt te hebben gesteld. Aan Franse zijde doet Ousmane Dembélé het ook niet onverdienstelijk, maar er blijft ook tijdens dit toernooi toch een soort wisselvalligheid in zijn spel zitten.

Spits: Harry Kane
De battle der spitsen is een verraderlijke. Aan de ene kant hebben we Olivier Giroud – die sinds afgelopen weekend alleen all-time topscorer is van Frankrijk – en aan de andere kant Harry Kane. De Fransman doet het daarnaast uitstekend als stand-in van de geblesseerde Karim Benzema, maar delft wat ons betreft toch het onderspit aan de toch net wat completere Hurricane. Kane moet nog wat op gang komen, maar van hem is bekend dat hij opstaat wanneer de Engelsen hem echt nodig hebben, iets waar wij dan ook op vertrouwen.

Linksbuiten: Kylian Mbappé
Aan de linkerkant opnieuw een strijd tussen twee sterren van de toekomst (en het nu). Hoewel Bukayo Saka zich meer dan revancheert voor zijn misstap tijdens het vorige EK, is er geen twijfel over mogelijk dat Mbappé in de basis komt. De Franse ster maakt meer dan veel indruk en is hard op weg om de beste speler van het toernooi te worden. Mbappé it is!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Bondscoach: Didier Deschamps
Didier Deschamps krijgt het sterrenensemble van Engeland en Frankrijk onder zijn hoede. De Franse bondscoach staat er niet per se om bekend dat hij het meest sprankelende voetbal speelt, maar resultaat haalt hij zeker, meer dan collega Southgate. Dat is dan ook de reden dat Deschamps nog even mag teren op zijn status als coach van een regerend wereldkampioen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!