Nieuws

Advocaat gelooft in kansen Oranje: 'Het is de Van Gaal-show, dat doet hij goed'

Advocaat gelooft in kansen Oranje: 'Het is de Van Gaal-show, dat doet hij goed'

09-12-2022 15:13

Dick Advocaat keek mee naar de persconferentie van Louis van Gaal en gelooft dat Oranje een goede kans maakt de halve finale van het WK te halen. De bondscoach verwees naar zichzelf als een 'jonge God' en dat kan Advocaat wel waarderen. "Dat is de grote Van Gaal-show, dat doet hij goed."

Advocaat zat vrijdag bij een persmoment, gezien de 75-jarige trainer zondag aan zijn debuut begint als trainer van ADO Den Haag. Advocaat gelooft in een goede afloop voor Oranje. "Ik verwacht dat Oranje gaat winnen, ik had niet zo een goede indruk vanArgentinië. Nederland heeft ook nog niet zo goed gespeeld, maar tegen een ploeg als Argentinië is de motivatie echt anders. Tegen dit soort voetballers hoef je niet zoveel te zeggen."

Lionel Messi is het grote gevaar bij de Argentijnen, maar is volgens Advocaat zeker af te stoppen. "Ze moeten Messi bestrijden zoals ze acht jaar geleden doen, de ballijn weghalen. Maar hij is nog steeds zó goed hè, hij kan in zijn eentje wedstrijden beslissen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!