Interview

De Mos verwacht zege: 'Oranje speelt makkelijker tegen dit soort tegenstanders'

De Mos verwacht zege: 'Oranje speelt makkelijker tegen dit soort tegenstanders'

09-12-2022 14:45 Laatste update: 15:08
1

Aad de Mos heeft vertrouwen in een goede afloop van de kwartfinale voor het Nederlands elftal tegen Argentinië. De analist voorspelt in gesprek met VoetbalNieuws een kleine zege voor Oranje, maar waakt voor teveel optimisme. Er zijn volgens De Mos meerdere spelers die in de schaduw van Lionel Messi hun klasse bij La Albiceleste etaleren.

Vrijdagavond rolt de bal om 20.00 uur in het Lusail Stadium in Qatar en De Mos verwacht een kleine 2-1 overwinning voor de ploeg van Louis van Gaal. "Ik denk dat ze makkelijker spelen tegen Argentinië dan tegen een verdedigend land", vertelt de oud-trainer. Dat de Zuid-Amerikanen naar alle waarschijnlijkheid zullen aantreden in een 4-3-3 systeem, ziet De Mos als een voordeel.

"De spelers herkennen de ruimtes beter als een tegenstander 4-3-3 speelt, omdat we dat zelf gewend zijn om te spelen. Ik heb goede hoop dat Nederland zich kwalificeert." De Mos wijst Nathan Aké aan als uitblinker aan Nederlandse zijde. "In de vier wedstrijden was hij het beste en het constantst."

'Spelers rond Messi kunnen echt wel ballen'

Alle blikken zullen vrijdagavond gericht zijn op Lionel Messi, die bij een nederlaag tegen Oranje naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste WK-wedstrijd uit zijn loopbaan speelt. Toch is het Argentijnse nationale elftal meer dan de zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar alleen. "De spelers rond Messi kunnen echt wel ballen, hoor. Julián Álvarez speelt heel scherp, op de buitenspelrand. Veel hangt af of Di María fit is. Daarnaast speelt De Paul speelt echt in de functie van Messi."

De conclusie van De Mos is duidelijk: veel hangt samen of Lionel Messi wordt afgestopt. "Als hij twee of drie geniale momenten heeft, kan hij één of twee keer scoren. Ik hoop voor vanavond (vrijdagavond, red.) van niet, maar je weet het nooit zeker. Hij kan zomaar de beste wedstrijd van het toernooi spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!