Interview

'Als Oranje het WK wint is het geen verrassing, voor Marokko is het specialer'

'Als Oranje het WK wint is het geen verrassing, voor Marokko is het specialer'

09-12-2022 15:30
0 Reacties
Author profile picture

Daan Jurgers

De in Qatar voor Al Mesaimeer voetballende Brahim Darri maakt alle wedstrijden van het Nederlands elftal van dichtbij mee, terwijl hij ook de wedstrijden van zijn vaderland Marokko meepakt. In de kleedkamer pronkt de oud-aanvaller van onder meer Vitesse met de prestaties van Oranje, maar bij een finale tussen Nederland en Marokko juicht Darri nét iets meer voor De Leeuwen van de Atlas dan voor de Oranjeleeuwen.

Ook vrijdag om 20.00 uur, als Oranje het opneemt tegen Argentinië, is Darri in het stadion aanwezig. Kaartjes kreeg de aanvaller via een oude bekende uit zijn Heracles Almelo-tijd. "Ik heb via Weghorst kaartjes gekregen. Nederland support ik absoluut. Ik loop ook echt te pronken in de kleedkamer bij al die Arabieren en Brazilianen die we hebben. 'Kijk Nederland', zeg ik dan. Het is echt top dat twee landen waar ik vandaan kom zo ver komen", doelt Darri op Nederland en Marokko.

De kans bestaat dat de twee landen elkaar in de finale van het WK tegenkomen. Eerst zal Oranje zich dan moeten ontdoen van Argentinië. "Ik hoop het echt man. Ik hoop dat ze Messi in toom kunnen houden", aldus Darri, die onder de indruk is van Cody Gakpo dit WK. "Die is dit toernooi wel bezig hoor. Ik vind het apart dat Bergwijn helemaal overschaduwd wordt. Die was echt goed in de Eredivisie. Ik dacht echt dat hij te goed was voor de Eredivisie. Nu heeft hij echt moeite bij Ajax en ook Nederland."

'Bijna beter dan Van Dijk'

Achterin ziet Darri een weinig benoemde absolute uitblinker bij Oranje. "Weet je wie écht goed is dit WK en hij krijgt er te weinig aandacht voor? Nathan Aké. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vind hem bijna beter dan Virgil van Dijk. Dat is echt een hele grote naam, maar het oog soms laks als hij verdedigt. Hij doet veel op kracht en snelheid. Aké zit er echt bovenop en dekt door. Hij toont ontzettend veel lef."

Op rechtsback bij Oranje speelt een speler die Darri in zijn Heracles jaren nog is tegengekomen. De ontwikkeling die Denzel Dumfries doorgemaakt heeft vindt de aanvaller 'indrukwekkend'. "Dumfries is ook lekker bezig. Ik dacht dat hij na mijn goal tegen Sparta nooit meer op de rails zou komen", grapt de technisch begaafde vleugelspits.  

Bekijk hier de goal waar Darri op doelt:

'Nederland-Marokko is mama tegen papa'

Mochten Gakpo, Aké, Dumfries en co. zich inderdaad ontdoen van Argentinië, dan wordt de kans op Nederland-Marokko in de WK-finale weer ietsjes groter. Darri zou bij die uitzonderlijke situatie een lichte voorkeur hebben. "Nederland tegen Marokko is voor mij een beetje zoals Soufiane Touzani dat mooi zei: het is een beetje mama tegen papa. Wie er wint maakt niet uit. Je bent met beide tevreden. Maar ik zou lichtelijk meer voor Marokko zijn die wedstrijd.

"Voor Marokko zou het meer speciaal zijn als ze zo ver zouden komen", legt Darri uit. "Als Nederland het WK wint is het geen verrassing. Marokko heeft al geschiedenis geschreven. Mochten ze zo ver komen, dan wil ik ook dat ze het moment helemaal pakken. Normaal gesproken heb je hele leuke voetballers, maar is het bijna geen team. Nu staan ze echt met zijn elven op het veld. Ze geven bijna geen kans weg. Dat is echt prachtig. Dus ja, Nederland 45 procent, Marokko 55 procent. Als Nederland zou winnen zou ik niet minder slapen", sluit de buitenspeler af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie