Opinie

De Boer ziet kansen voor Oranje: 'Hij gaat van invloed zijn tegen Argentinië'

De Boer ziet kansen voor Oranje: 'Hij gaat van invloed zijn tegen Argentinië'

09-12-2022 14:10

Ronald de Boer durft niet te voorspellen wie de favoriet is bij de clash tussen Nederland en Argentinië bij de kwartfinale van het WK. De oud-voetballer denkt dat de kansenverhouding fifty-fifty is voor beide landen en verwacht veel van Frenkie de Jong bij het topaffiche.

Om 20.00 uur wordt uitgemaakt welk land zich plaatst voor de halve finale. "Het ligt eraan waar je het aan de mensen vraagt", zegt De Boer bij Sky Sports. "Als je het de mensen hier (in Qatar, red.) vraagt, dan zullen zij ongetwijfeld Argentinië zeggen, omdat ze Messi hebben. Ik denk dat het fifty fifty is."

Voor De Boer zijn de kaarten anders geschud, aangezien hij als analist het voetbal naar eigen zeggen objectief volgt 'en niet emotioneel is'. "Ik heb de wedstrijd tegen Australië gezien en het is écht fifty fifty", benadrukt de oud-international. "We hebben een goede kans om door te gaan."

Juist het feit dat Argentinië graag de bal heeft, kan volgens De Boer een voordeel zijn voor Oranje. "Er is veel ruimte, wat goed is voor Frenkie de Jong. Hij gaat van invloed zijn in deze wedstrijd omdat hij veel ruimte gaat krijgen. Dat is zijn kracht. Aké en Timber zijn goede verdedigers die de beste speler die ooit geleefd heeft, Lionel Messi, gaan afstoppen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!