Nieuws

Santos helemaal klaar met Ronaldo-perikelen: 'Hij verdient deze behandeling niet'

Santos helemaal klaar met Ronaldo-perikelen: 'Hij verdient deze behandeling niet'

09-12-2022 13:00 Laatste update: 13:04
0

Fernando Santos is helemaal klaar met de media-aandacht voor Cristiano Ronaldo. De Portugese bondscoach roept op de 37-jarige gepasseerde vedette met rust te laten.

De schijnwerpers waren tegen Zwitserland (6-1 zege) zoals gebruikelijk gericht op Ronaldo, maar (wederom) niet door zijn sportieve prestaties. De superster werd gepasseerd door Santos nadat hij in de eerste drie wedstrijden een matige indruk had achtergelaten en verbolgen reageerde toen hij in het duel met Zuid-Korea (1-2 nederlaag) naar de kant werd gehaald. Uitgerekend zijn vervanger, Gonçalo Ramos, maakte een hattrick tegen de Zwitsers.

Naar aanleiding van zijn reservebeurt zou Ronaldo gedreigd hebben het trainingskamp van Portugal te verlaten, wat vervolgens ontkracht werd door beide partijen. Op de persconferentie voorafgaand aan de kwartfinale tegen Marokko, benadrukt Santos andermaal dat van een aanstaand vroegtijdig vertrek van Ronaldo geen sprake was. "Hij heeft me nooit verteld dat hij het nationale team wilde verlaten", zegt de 68-jarige Portugees.

Dat de vijfvoudig beste voetballer van de wereld nog altijd het nieuws beheerst, is tegen het zere been van Santos. "Laat Ronaldo met rust, hij verdient dit niet voor alles wat hij voor het Portugese voetbal heeft gedaan." Voorafgaand aan het duel met de Zwitsers sprak de keuzeheer al met Ronaldo. "Dit gesprek moest er komen, dat is niet meer dan normaal. Het klopt dat ik dit niet met iedereen doe. Hij was niet tevreden, maar het was een rustig gesprek. Hij accepteerde het, niet op een simpele manier, maar alles verliep vlot."

Portugal hoopt zaterdag door te dringen tot de halve finale van het WK. Dan moet er vanaf 16.00 uur afgerekend worden met Marokko. Het is nog niet duidelijk of Ronaldo opnieuw op de bank begint.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie