Nieuws

Winst op Argentinië levert Oranje flink miljoenenbedrag op

Winst op Argentinië levert Oranje flink miljoenenbedrag op

09-12-2022 12:48

Naast sportieve glorie staat er ook een flink bedrag op het spel wanneer het Nederlands elftal het vrijdagavond opneemt tegen Argentinië. Bij een overwinning tegen de ploeg van Lionel Messi en consorten mag Oranje een bedrag van 7,5 miljoen euro bijschrijven

Tot dusver mocht de KNVB een bedrag van 16,1 miljoen euro bijschrijven door de sportieve successen op het WK in Qatar, weet het ANP. Indien de halve finale wordt bereikt, stijgt het bedrag naar 23,7 miljoen euro. Mocht de halve eindstrijd het eindstation blijken voor Oranje in de jacht op goud, dan levert de winst van de troostfinale nog eens 1,8 miljoen euro op.

Het winnen van het WK levert in totaal een kleine 40 miljoen euro op. De verliezend finalist moet genoegen nemen met een bedrag van 28 miljoen euro. In totaal zit er dit WK een bedrag van 416 miljoen euro in de pot voor de landen. Daarnaast betaalt de FIFA de clubs die spelers afstaan in totaal 204 miljoen euro ter compensatie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!