Nieuws

Oranje kan bijzondere zegereeks een vervolg geven tegen Argentinië

Oranje kan bijzondere zegereeks een vervolg geven tegen Argentinië

09-12-2022 12:08 Laatste update: 12:11
0

Nederland kan een bijzondere reeks resultaten tegen Argentinië een vervolg geven. Wanneer de Zuid-Amerikanen worden verslagen, is het de vierde zege tegen een regerend kampioen van een continent.

In de groepsfase werd Oranje gekoppeld aan onder meer Qatar (de Aziatische kampioen) en Senegal (de Afrikaanse kampioen). Beide wedstrijden werden met dezelfde cijfers gewonnen: 2-0. Tussendoor werd nog met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ecuador, waarna in de achtste finale de Verenigde Staten de volgende opponent was.

Team USA werd vervolgens met 3-1 verslagen, waardoor ook de kampioen van de Gold Cup (het toernooi van Noord- en Centraal-Amerika en het Caribische gebied) naar huis werd gestuurd. Als de wedstrijd tegen Argentinië ook wordt gewonnen, is de uitschakeling van de regerend titelverdediger van de Copa América een feit.

De titelhouder van Oceanië, Australië, werd in de vorige ronde uitgeschakeld door Argentinië. Regerend Europees kampioen Italië ontbreekt op het WK in Qatar. De Zuid-Europeanen werden op blamerende wijze uitgeschakeld in de play-offs voor het eindtoernooi door Noord-Macedonië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie