Nieuws

Barcelona-CEO: 'Messi kon niet tot 31 augustus blijven wachten'

Barcelona-CEO: 'Messi kon niet tot 31 augustus blijven wachten'

06-10-2021 19:22

FC Barcelona-CEO Ferran Reverter is woensdag nog eens ingegaan op het vertrek van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain. De Argentijn was vanaf 1 juli transfervrij en vertrok uiteindelijk gratis en voor niets naar Parijs.

Door de strenge regels van LaLiga kon Messi niet bijtekenen bij Barcelona. "Veel mensen denken dat we de waarheid wisten, toen hij instapten (het bestuur onder leiding van Joan Laporta en Reverter trad in maart aan, red.), maar dat was niet het geval. We leren elke dag weer nieuwe dingen...", zegt Reverter in Spaanse media "En we weten allemaal wel dat Messi niet tot 31 augustus 's avonds laat kon wachten."

Barcelona leed over het afgelopen seizoen bijna een half miljoen euro verlies. Reverter legt die cijfers uit. "Messi is voor velen van ons zonder twijfel de beste speler aller tijden. We zijn nu nog in kaart aan het brengen hoeveel effect dit heeft. Met de shirts van De Jong en Memphis hebben we echter verrassend genoeg kunnen compenseren", aldus Reverter. "Messi is erg belangrijk voor ons geweest, maar als we het goed doen, kunnen we de ingeslagen weg blijven volgen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!