Nieuws

Arbiter bij Oranje-duel staat er slecht op: 'Daardoor niet populair in Argentinië'

Arbiter bij Oranje-duel staat er slecht op: 'Daardoor niet populair in Argentinië'

09-12-2022 11:24

Het Nederlands elftal krijgt vrijdagavond tegen Argentinië te maken met Antonio Mateu Lahoz. Volgens Sierd de Vos mag Oranje zich gelukkig prijzen met de Spanjaard als scheidsrechter. Tegelijkertijd staat de arbiter er bij de tegenstander in de kwartfinale minder op volgens de commentator.

Lahoz moet Nederland-Argentinië in goede banen zien te leiden en kan dat volgens de La Liga-kenner als geen ander. "Hij is écht de beste scheidsrechter van Spanje", zegt Lahoz bij Studio WK 2022 van de NOS. "Hij is ook twee keer als beste geëindigd in het klassement. Hij praat heel veel. Het lijkt wel een praatgroep soms. Hij legt precies uit waarom hij fluit en een kaart geeft. Een hele goede scheidsrechter."

Met zijn 'maniertjes' lijkt Lahoz soms irritatie op te wekken, maar daar is volgens de Ziggo Sport-commentator niets van waar. "Hij heeft Argentinië gefloten tegen Honduras. Daar gaf hij twee penalty's tegen Argentinië en daar is hij niet zo populair mee geworden."

Typerend moment

Daarnaast is er nog een ander moment, waardoor de Argentijnse voetbalfans Lahoz zich op een negatieve manier herinneren. "Vier dagen na het overlijden van Maradona speelde Barcelona tegen Osasuna en Messi scoorde."

De zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar trok zijn shirt uit en kreeg hij daarvoor een gele prent gepresenteerd van Lahoz. "Iedereen vond als je zo'n eerbetoon maakt, je geen geel hoort te krijgen." Volgens De Vos typeert de beslissing om Messi alsnog een waarschuwing te geven de Spaanse leidsman. "De scheidsrechterscommissie kijkt ook mee: dus dan moet je geel geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie