Nieuws

Keane slaat opnieuw terug naar Tite: 'De andere trainer staat tien meter verderop'

Keane slaat opnieuw terug naar Tite: 'De andere trainer staat tien meter verderop'

09-12-2022 08:24
1

Roy Keane heeft opnieuw uitgehaald naar Tite, de bondscoach van Brazilië. De 61-jarige trainer deelde mee in de vreugde van de Seleção en verdedigde daarna het feit dat zijn ploeg een nieuw dansje deed na elk doelpunt.

Brazilië maakte korte metten met Zuid-Korea in de achtste finale en maakte prachtige doelpunten, maar de manier van vieren schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat. Analist en oud-voetballer Keane zei aanvankelijk al dat het respectloos was om voor je tegenstander te dansen. Tite verdedigde zijn ploeg en stelde dat het deel was van de cultuur in Brazilië. 

Keane is niet onder de indruk van het antwoord van Tite en laat opnieuw van zich horen. "Ik snap gewoon niet hoe een manager daar staat te dansen terwijl de wedstrijd nog aan de gang is. Hij heeft een collega-trainer tien meter verderop staan. Het spel draait om respect. Ga lekker achteraf dansen in de kleedkamer, of in de club", meent Keane op Engelse televisie. 

De Goddelijke Kanaris trappen vrijdagmiddag de eerste kwartfinale af op het WK in Qatar. Kroatië is de tegenstander, dat in de achtste finales nipt van Japan wist te winnen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!