Nieuws

Kaká: Brazilianen steunen de ploeg niet, hier is Ronaldo een dikke man op straat

Kaká: Brazilianen steunen de ploeg niet, hier is Ronaldo een dikke man op straat

09-12-2022 07:52

Oud-voetballer Kaká heeft in gesprek met BeIN Sports enkele gedurfde uitspraken gedaan. De voormalig speler van AC Milan en Real Madrid stelt dat Brazilianen in het eigen land de nationale ploeg weinig tot niet steunen en dat voetballegendes niet serieus worden genomen.

Kaká zei in gesprek met de Engelse zender dat voetbaliconen niet op de juiste manier worden behandeld in Brazilië. De oud-voetballer geeft Neymar Jr. en Ronaldo Nazário als voorbeelden. "Het is vreemd om dit te zeggen, maar veel Brazilianen steunen Brazilië niet. Het gebeurt soms. Als je Ronaldo in Qatar ziet rondlopen, denk je: wauw, hij heeft iets anders. In Brazilië loopt er gewoon een dikke man over straat."

Neymar kan in eigen land op veel kritiek rekenen vanwege zijn politieke affiliaties. "Misschien komt het door de politiek, maar wij Brazilianen erkennen soms onze talenten niet. Natuurlijk houden veel Brazilianen van Ronaldo, ik hou van Ronaldo, maar de manier waarop hij in Brazilië en in het buitenland wordt gerespecteerd, is anders. Ik zie meer respect voor hem buiten het land dan daar", besluit Kaká.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!