Nieuws

Vlaar over bestrijden van Messi: 'Je moet hem opvangen in de zone'

Vlaar over bestrijden van Messi: 'Je moet hem opvangen in de zone'

08-12-2022 23:58

Ron Vlaar heeft in aanloop naar de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië uitgelegd hoe hij in 2014 Lionel Messi uit de wedstrijd speelde. De verdediger denkt niet dat het handig is om speciaal een man op de Argentijnse vedette te zetten.

Op het WK van 2014 wist Oranje Messi af te stoppen, maar verloor het alsnog na strafschoppen. "We hadden niemand speciaal op Messi gezet", blikt Vlaar terug bij de NOS. "Je weet dat hij, of ze de bal wel of niet hebben, alleen maar probeert vrij te komen. Dus moet je hem opvangen in de zone en zorgen dat je de restverdediging op orde hebt."

"Dat laatste is ons toen goed gelukt, want hij is bijna niet gevaarlijk geweest", vervolgt de oud-international. "Maar we speelden niet tegen Messi, hè. We speelden tegen Argentinië. En die hadden nog wel meer goede spelers: Higuaín, Mascherano, noem maar op. Argentinië had toen meer grote spelers, maar op het gebied van karakter en enthousiasme doet deze ploeg niets onder."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!