Nieuws

Youri Baas kon als jongeling naar PSV: 'Toen barstte ik bijna in huilen uit'

Youri Baas kon als jongeling naar PSV: 'Toen barstte ik bijna in huilen uit'

08-12-2022 23:39

Youri Baas maakte in de hoofdmacht van Ajax zijn debuut in de Eredivisie en Champions League, maar zijn loopbaan had er heel anders uit kunnen zien. Als klein jongetje was de Ajacied dichtbij een overstap naar PSV.

Baas begon bij Excelsior in de jeugdopleiding, maar viel al snel op bij scouts van andere clubs. "Op mijn elfde toonde PSV interesse, maar dan had ik in een gastgezin gemoeten. Toen mijn vader zei dat ik zou moeten verhuizen, barstte ik bijna in huilen uit", vertelt Baas in gesprek met ELF Magazine. Dat was niets voor mij geweest op die leeftijd. Ajax kwam voor mij in 2018. Ik was op een leeftijd dat ik een stap omhoog moest zetten, wilde ik me blijven verbeteren."

"Die overstap betekende óók dat ik in een gastgezin moest, omdat iedere dag heen en weer te veel reizen zou worden", vervolgt Baas. "Ik moest veranderen van school en alles in mijn leven werd ineens totaal anders. Voor mij was het best lastig om me buiten de lijnen aan te passen bij Ajax. Het ging niet goed op school in dat eerste jaar. Dus ja, het eerste seizoen heb ik het erg moeilijk gehad", aldus Baas, die dit seizoen een vaste waarde is in de Ajax-selectie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!