Nieuws

Memphis is klaar voor 'een van de belangrijkste wedstrijden' uit zijn carrière

Memphis is klaar voor 'een van de belangrijkste wedstrijden' uit zijn carrière

08-12-2022 22:05 Laatste update: 22:31

Memphis Depay staat aan de vooravond van een van de belangrijkste wedstrijden uit zijn carrière. De steunpilaar van het Nederlands elftal heeft veel vertrouwen in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië.

Memphis was in de achtste finale tegen de Verenigde Staten weer trefzeker voor Oranje en nu staat de kraker tegen de Argentijnen op het programma. "Ik denk wel dat het een van de belangrijkste wedstrijden is", vertelt de aanvaller in gesprek met de NOS. Memphis was er als een van de weinige ook bij toen Oranje in 2014 werd uitgeschakeld door Argentinië. "Toen was ik een jongen van 20 die een kwartfinale speelde, dat was heel anders. Maar als ik naar mezelf kijk, ga ik nog steeds op dezelfde manier de wedstrijd in."

"Het is wel een revanche, natuurlijk, maar het is een compleet ander team", vervolgt Memphis. "Er zijn weinig spelers die dat toen hebben meegemaakt. Ik voel scherpte en focus. Iedereen is bezig met één ding: deze wedstrijd winnen. Ik voel eenheid. Ik denk dat iedereen er heel veel zin in heeft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!