Nieuws

Dumfries over mogelijke Eredivisie-terugkeer: 'Sparta en PSV zijn echt mijn clubs'

Dumfries over mogelijke Eredivisie-terugkeer: 'Sparta en PSV zijn echt mijn clubs'

08-12-2022 21:21

Denzel Dumfries ziet zichzelf in de toekomst terugkeren in de Eredivisie. De rechtsback van Internazionale en Oranje zou dan graag in het centrum van de verdediging uit de voeten willen, mocht hij gedoceerder moeten spelen vanwege zijn leeftijd.

Dumfries maakt op dit moment een goede indruk bij het Nederlands elftal, dat vrijdagavond de kwartfinale van het WK speelt. Zijn goede spel is niet onopgemerkt gebleven, erkent de verdediger, die onder contract staat bij Internazionale. "Er is heus weleens interesse getoond bij mijn zaakwaarnemer, maar daarmee ben ik totaal niet bezig. Ik zit bij een prachtige club, ben dolgelukkig en heb nog uitdagingen en doelstellingen die ik wil behalen", vertelt Dumfries in gesprek met Helden Magazine.

De kans is aanwezig dat Dumfries zijn  carrière afsluit in de Nederlandse competitie. "Sparta en PSV zijn echt mijn clubs, dus als ik het voorrecht heb op latere leeftijd op niveau te kunnen terugkeren naar Nederland, dan ga ik bij voorkeur naar PSV of Sparta. En als ik dan meer gedoceerd moet spelen, zou ik graag nog eens in het centrum spelen. Maar voorlopig is dat niet aan de orde. En als Ajax of Feyenoord interesse toont? Vinden jullie het goed als ik die vraag aan me voorbij laat gaan?", besluit de Oranje-international.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!