Nieuws

Oranje voorbereid op penalty-scenario: 'Maar zou het er niet op aan laten komen'

Oranje voorbereid op penalty-scenario: 'Maar zou het er niet op aan laten komen'

08-12-2022 20:41
2

Mocht Nederland-Argentinië eindigen in een gelijkspel, dan zullen er penalty’s genomen moeten worden. Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn elftal in ieder geval zo goed mogelijk voorbereid op het mogelijke scenario.

"Het blijft natuurlijk altijd een loterij en de druk kan je niet simuleren", aldus Van Gaal tegenover de NOS. "We hebben geprobeerde de trap te oefenen, maar ook de manier waarop je de mensen uit hun spel kan halen. Daar hebben we het over gehad. De trap kan je natuurlijk automatiseren, maar ik zou het er niet op aan laten komen. Het blijft een loterij, alleen wij hebben een 'plusje' geboekt omdat we er op getraind hebben."

"Wij dwingen spelers niet een bepaalde kant op te schieten of wat dan ook, dat is al een onzinnige vraag. Je moet zo dicht mogelijk bij jezelf blijven, dat is ook zo bij het feit dat spelers op een bepaalde positie willen spelen", zei Van Gaal eerder op de persconferentie. "De penalty’s mogen ze nemen op hun wijze, maar wij ondersteunen de spelers op een wetenschappelijke manier. Ze hebben geoefend en dat doen we nog steeds. Wij hopen dat het een klein plusje geeft als wij die strafschoppen moeten benutten. Wij kunnen het niet simuleren, maar wel dat plusje brengen."

Wie de penalty’s gaan nemen is in ieder geval al bekend. "Ja", aldus Van Gaal tegenover de NOS. "De volgorde moet natuurlijk nog worden besproken, maar wij weten welke spelers de penalty’s moeten gaan nemen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!