Nieuws

'De Ligt levert bewijs in fraudezaak Juve', fans gaan los: 'Rat', 'Verrader'

'De Ligt levert bewijs in fraudezaak Juve', fans gaan los: 'Rat', 'Verrader'

08-12-2022 20:18
1

De Italiaanse krant Corriere dello Sport stelt dat Matthijs de Ligt bewijs heeft geleverd tegen zijn oude club Juventus naar aanleiding van de verdenkingen van fraude. Op social media wordt de Oranje-international nu met de grond gelijk gemaakt door de fans van de Oude Dame.

Juventus wordt verdacht van fraude en De Ligt zou samen met toenmalig ploeggenoot Mattia de Sciglio bewijs hebben geleverd voor die fraude. Het duo zou berichten hebben laten zien waarin stond dat Giorgio Chiellini tegen hen zegt dat één maandsalaris zouden moeten midden en dat het daarna ‘onder de tafel’ terugbetaald zou worden. Dit zou tijdens de coronapandemie hebben plaatsgevonden, toen Juve in financieel zwaar weer verkeerde.

De club zou in de officiële documenten hebben opgegeven dat de spelers gevraagd zijn om vier maanden salaris op een ander tijdstip te ontvangen. Tevens zou de Oude Dame hebben gesjoemeld met transferbedragen, om aan de financiële eisen om te mogen deelnemen aan de Serie A te voldoen. Het afnemen van de in die jaren gewonnen titels en een degradatie naar de Serie B dreigt nu voor Juventus.

Forse kritiek op De Ligt

Naar aanleiding van de geruchten krijgt de deze zomer naar Bayern München overgestapte De Ligt er op social media flink van langs. Onder meer op de Instagram-pagina van de verdediger van Oranje wordt hij voor dingen als 'rat', 'verrader' en 'stuk stront' uitgemaakt. Ook het feit dat De Ligt amper aan spelen toekomt op het WK wordt gebruikt. 'Prachtig WK speel je, clown', schrijft de een. 'Hoe vind je het om de bank op te warmen? Je bent de meest overschatte verdediger ooit!', schrijft de ander.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!