Nieuws

Noa Lang speelde Messi bij Oranje-generale: 'Dat vond hij ook heel logisch'

Noa Lang speelde Messi bij Oranje-generale: 'Dat vond hij ook heel logisch'

08-12-2022 20:01
3

Oranje heeft zich de afgelopen dagen kunnen voorbereiden op de kwartfinale tegen het Argentinië van Lionel Messi. Tijdens de partijvorm moest iemand van het Nederlands elftal de dribbelaar 'simuleren'. Dat was Noa Lang, laat bondscoach Louis van Gaal weten tegenover de NOS.

Van Gaal krijgt de vraag of het plan voor de kraker tegen Argentinië af is. "Het plan is natuurlijk altijd af een dag voor de wedstrijd. We hebben ook elf tegen elf getraind. Dat is meestal de afsluiting. Misschien dat we vandaag nog wat gaan doen", aldus de bondscoach.  

Vervolgens wordt hem gevraagd wie Messi dan moest zijn bij de tegenpartij. In eerste instantie houdt Van Gaal de kaken op elkaar. "Dat is een leuke vraag, maar daar kan ik geen antwoord op geven. Ik wil niet mijn plan de campagne bekendmaak, want dan weet de trainer van Argentinië ook meteen hoe we dat gaan aanpakken."

Uiteindelijk geef Van Gaal toch antwoord. "Dat was Noa Lang. Dat kan ik je vertellen, want dat heeft geen invloed op de bekendmaking van het tactische plan. Hij vond het ook logisch dat hij Messi mocht simuleren. Dat was geweldig", lacht de trainer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!