Nieuws

Vlaar blikt terug op 'beste duel uit carrière' tegen Messi: 'Halve tel is genoeg'

Vlaar blikt terug op 'beste duel uit carrière' tegen Messi: 'Halve tel is genoeg'

08-12-2022 18:28

Ron Vlaar stond in 2014 tegenover Lionel Messi en wist de kleine Argentijn 120 minuten lang af te stoppen. De ervaren oud-verdediger denkt dat Argentinië acht jaar geleden in een betere vorm stak dan nu en geeft Oranje een goede kans.

Oranje was in 2014 gek genoeg niet veel bezig met Messi, erkent Vlaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij was wel onderdeel van de wedstrijdbespreking weet ik nog, maar Argentinië had en heeft meer goede spelers. Ikzelf was ook bezig met mezelf. Ik was niet helemaal fit. M’n knie weer. Louis had als voorwaarde gesteld dat ik de dag voor de wedstrijd meegetraind moest hebben. Dat haalde ik. Fysiek en mentaal was ik ijzersterk, ik heb geen bijzondere spanning gevoeld voor die wedstrijd."

Messi stak acht jaar geleden als 27-jarige aanvaller in de vorm van zijn leven. Vlaar stelt echter dat de Argentijn zich altijd al verstopte op het veld. "Ik weet nog een specifiek moment dat wij een aan het aanvallen waren en ik daar mee bezig was. Ik dacht even van: ‘shit Messi, waar staat hij nu?’ Zo’n moment kan fataal zijn. Hij heeft vaak aan een halve seconde genoeg."

La Pulga afstoppen is geen simpele taak, maar het is wel mogelijk, aldus Vlaar. "Waar het daar om gaat is dat je eerst fysiek contact met hem maakt. Hij ging dribbelen, dan ben je bij hem vaak al te laat. Maar ik zoek contact, hij raakt wat uit balans en ik zet die tackle in. Timing is dan het belangrijkst. Anders is hij weg of maak je een overtreding."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!