Nieuws

Bondscoach Brazilië slaat terug na kritiek op dansjes: 'Geen gebrek aan respect'

Bondscoach Brazilië slaat terug na kritiek op dansjes: 'Geen gebrek aan respect'

08-12-2022 18:15

Bondscoach Tite heeft gereageerd op de ophef over de dansjes van de Braziliaanse ploeg. De Seleção besloot tegen Zuid-Korea na iedere treffer een dans te doen en dat schoot bij sommige mensen in het verkeerde keelgat.

Voormalig voetballer Roy Keane noemde de actie van de Braziliaanse ploeg onder meer disrespectvol. Tite slaat terug na alle ophef en denkt dat men doorslaat. "Het heeft niets te maken met gebrek aan respect voor de tegenstander. Het spijt me voor de mensen die de geschiedenis en de cultuur van Brazilië niet kennen en dus ook niet de manier waarop wij ons uiten", liet de bondscoach weten op een persmoment.

Op het persmoment kwamen de dansjes wederom ter sprake. Tite dansde zelf bij één van de goals ook en verdedigt zijn ploeg. "Die spelers zouden mijn kleinkinderen kunnen zijn. Ik heb een band met ze en als ik moet dansen met hen om die band te behouden, dan doe ik dat. Maar ik zal het subtiel doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!