Nieuws

Feyenoord-directeur Te Kloese ontsnapt aan straf na MLS-transferschandaal

Feyenoord-directeur Te Kloese ontsnapt aan straf na MLS-transferschandaal

08-12-2022 15:59
1

Toen Feyenoord-directeur Dennis te  Kloese nog bij LA Galaxy werkzaam was, zijn er transferregels overtreden. De Amerikaanse club is door de Major League Soccer daarvoor gestraft.

Door de straf mag LA Galaxy de komende transferperiodes geen inkomende transfers verwezenlijken. Dit komt omdat de club uit Los Angeles in 2019 de Argentijnse Christian Pavón van Boca Juniors huurde. Daarbij moeten betalingen gemeld worden bij de bond en dat is bij deze huurtransfer niet goed gedaan. Het salarisplafond zou zijn overtreden.

Pavón werd in januari 2022 nog genoemd bij Feyenoord, maar uiteindelijk viel de keuze op Patrik Walemark. Dat de Argentijn met Feyenoord in verband werd gebracht is niet geheel toevallig. Te Kloese was namelijk werkzaam bij LA Galaxy toen de regels werden overtreden.

De directeur zou door de MLS op de vingers zijn getikt, meldt 1908.nl. Een woordvoerder van Feyenoord heeft bij RTV Rijnmond gereageerd op het incident. "Hij heeft meegewerkt aan het onderzoek. Hij heeft geen straf of boete gekregen en daarmee is de uitkomst helder. Het enige is dat, mocht hij in de toekomst weer in de Major League Soccer willen werken, hij eerst nog een gesprek met de bond moet voeren. Dat is voor hem uiteraard geen enkel probleem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!