Nieuws

Van Gaal en Memphis loven 'topland' Argentinië, sneer naar Driessen volgt

Van Gaal en Memphis loven 'topland' Argentinië, sneer naar Driessen volgt

08-12-2022 13:43

Louis van Gaal beseft maar al te goed dat Oranje met Argentinië een topland treft. Ook Memphis Depay is daar van op de hoogte. De verwachting is daarnaast dat heel het stadion vol zal zitten met Argentijnen, maar de bondscoach verwacht dat zijn spelers daar prima mee om kunnen gaan.

"Argentinië is in mijn ogen een topland met topvoetballers in hun selectie", begint Van Gaal op de persconferentie in aanloop naar de kwartfinale. "Het toernooi begint eigenlijk morgen écht voor ons. Alhoewel ik daar geen afbreuk wil doen aan alle andere landen die wij hebben verslagen. Argentinië en eventueel Brazilië in de halve finale zijn toch andere landen die wij getroffen hebben."

Memphis weet ook wie Oranje met Argentinië treft. "Iedereen kent ze. Ik persoonlijk kijk er erg naar uit. Ik was er in 2014 ook bij. Toen liep het iets anders af, daar willen we morgen verandering in brengen."

Sneer naar Driessen

Die mening deelt Van Gaal en de trainer verwacht niet dat een stadion vol Argentijnen daar verandering in kunnen brengen. "Ik denk dat mijn spelers professioneel genoeg zijn om daar mee om te gaan. Natuurlijk is het niet gemakkelijk wanneer er 40.000 Argentijnen op de tribune zitten en bij ons 1400, dat zijn er overigens 400 meer dan verwacht. Er zit een stijgende lijn in, daar ben ik tevreden over. Ondanks de columns van Valentijn Driessen", sneert Van Gaal naar de journalist. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!