Transfernieuws

'PSV wil verder met verdediger en gaat in gesprek voor langere huurperiode'

'PSV wil verder met verdediger en gaat in gesprek voor langere huurperiode'

08-12-2022 11:43 Laatste update: 12:09

PSV wil graag verder met Jarrad Branthwaite en gaat in gesprek met Everton voor het continueren van de huurdeal, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Branthwaite arriveerde de afgelopen zomer in Eindhoven en is tot juni van volgend jaar actief in Nederland.

PSV beleefde de afgelopen zomer een hectische, maar succesvolle transferperiode. Namen als Xavi Simons, Luuk de Jong en Walter Benítez arriveerden in de lichtstad. Vanuit Engeland kwam een in Nederland onbekende verdediger. Branthwaite kwam de eerste wedstrijden van het seizoen nog niet in actie voor de Eindhovenaren, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot publiekslieveling in het Philips Stadion.

De club is tevreden met de ontwikkeling en de prestaties van Branthwaite en gaan binnenkort om de tafel zitten met Everton om de huurovereenkomst te verlengen. Branthwaite was enige tijd geblesseerd, maar kwam wel acht keer in actie voor PSV in de Eredivisie. Daarin wist de verdediger één keer te scoren. Vanwege een clausule in het contract van Branthwaite moet PSV rekening houden met een vertrek in januari, maar dat wil de club tegenhouden met een vernieuwing van het contract.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!