Nieuws

Van Wonderen maakte ontwikkeling Noppert mee: 'Stond ineens een andere keeper'

Van Wonderen maakte ontwikkeling Noppert mee: 'Stond ineens een andere keeper'

08-12-2022 10:44 Laatste update: 10:46

Kees van Wonderen maakte de ontwikkeling van Andries Noppert van dichtbij mee. De trainer stond bij Go Ahead Eagles aan het roer, waar Noppert nog plaatsnam op de bank. De doelman vertrok samen met Van Wonderen naar sc Heerenveen en is nu eerste keus bij Oranje. 

Van Wonderen spreekt tegenover De Telegraaf over de ontwikkeling van Noppert, die zich in vogelvlucht heeft ontpopt tot de meest genoemde doelman van Nederland. De trainer geeft toe dat het debuut van Noppert in Oranje spannend was. "Het spannendste was natuurlijk die eerste wedstrijd, waar heel veel druk op stond, omdat een redelijk onbekende keeper de eerste keeper van Oranje werd. Toen dat goed ging, sloeg alles om in positivisme en werd het niet de hoofdmoot dat Andries de nieuwe keeper was", meent Van Wonderen.

De redelijk in zichzelf gekeerde Noppert valt goed in de spelersgroep, meent Van Wonderen. " Hij is enorm down to earth, maar niemand kan voorspellen hoe iemand reageert als je ineens op dat podium staat. Voordeel is wel dat hij niet meer als broekie tussen de grote sterren terechtkwam. Van wat ik terugkrijg, kan hij goed met die gasten opschieten en waarderen ze hem ook. Hij is wel een pias in de groep ook weten we, op een leuke manier."

De trainer is trots op het feit dat een echte Fries Oranje kan versterken. "Wanneer zat er voor het laatste een speler van Heerenveen bij Oranje? En dat hij een Fries is maakt het extra bijzonder. Iedereen gunt het hem en is benieuwd naar het vervolg. Op de training stond er in één keer een andere keeper, die echt meer focus en meer winnen uitstraalde. Dan krijg je het vertrouwen van je ploeggenoten en ook de bevestiging voor jezelf dat er veel meer in zit", besluit Van Wonderen. Oranje trapt vrijdag om 20.00 uur af tegen Argentinië in de kwartfinale van het WK.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!